Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@01:24:53 GMT

صدای زندگی از میان آوارها

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۳۷۳۵۵

صدای زندگی از میان آوارها

اجتماع > اجتماعی - بهاره جلالوند :
خانه‌اش که لرزید، دلش هم برای بچه‌‌های شهر و دیارش به لرزه افتاد و به جای اینکه دست روی دست بگذارد و به خانه آسیب‌دیده‌اش فکر کند، راهی مناطقی شد که بیشتر آسیب دیده بودند تا لبخندی هرچند کوچک را روی لبان کودکانی بیاورد که در میان آوارها، غم‌‌ها و شیون‌‌های بزرگسالان، شادی را گم کرده بودند و مات و مبهوت به دنیا می‌نگریستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامش وحيد خسروي است؛ مربي سيار كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان كرمانشاه. او از برگزيدگان چندين و چند جشنواره قصه‌‌گويي و عروسك‌گرداني است اما اين بار قصه‌اش با همه قصه‌‌ها فرق دارد؛ قصه او، قصه اشك‌‌ها و لبخندهاست.

خيلي زود دير مي‌شود!

وقتي زلزله آمد، خانه خودش هم آسيب ديد و غيرقابل سكونت شد. خانواده‌اش به منزل پدرخانمش رفته‌اند و شب‌‌ها كه از ميان آوارها برمي‌گردد، آنها را مي‌بيند. وحيد خسروي مي‌گويد: «قبلا هم در كنار فعاليت‌هايي كه به عنوان مربي كانون داشتم، براي كودكان كار، مبتلايان به سرطان، بچه‌هاي كانون اصلاح و تربيت و سالمندان، به صورت داوطلبانه برنامه اجرا مي‌كردم. تجربه اجراي برنامه براي كودكان در زلزله لرستان را هم داشتم؛ حدود 20روز در مناطق زلزله‌زده براي كودكان آنجا نمايش و طنز كودكانه اجرا مي‌كردم. اما زلزله كرمانشاه با آن زلزله، تفاوت زيادي دارد؛ اولا به اين دليل كه اين اتفاق در استان محل زندگي‌ام افتاده و دليل ديگر اينكه برخلاف زلزله‌هاي ديگر، برنامه‌هاي فرهنگي براي شادكردن كودكان را از فرداي شبي كه زلزله آمد، شروع كردم.

برنامه‌هاي اين‌چنيني معمولا حدود10روز بعد از وقوع حادثه شروع مي‌شوند ولي من به شكل داوطلبانه تصميم گرفتم اين كار را زودتر آغاز كنم؛ چون بر اين باورم كه اگر اين كار دير شروع شود، كودكان آسيب خواهند ديد. عزاداري كردها ويژگي‌هاي خاص خودش را دارد؛ زنان به سر خود چنگ مي‌زنند و موهايشان را مي‌كشند تا كنده شود و بعد آن را دور دست‌شان مي‌پيچند. بچه‌ها چنين صحنه‌هايي را از همان شب‌ اول مي‌ديدند. صداي شيون همه‌جا را پر كرده بود و سكوت شب بعد از زلزله، معنا و مفهومي نداشت. خاك و آوارها و خانه‌‌هاي خراب‌شده هم به اين صحنه‌ها اضافه مي‌‌شد. خيلي‌‌ها هم والدين‌شان را از دست داده بودند. اگر قرار بود منتظر بمانم تا همه‌‌چيز آرام شود، بچه‌‌ها حسابي آسيب مي‌ديدند».

شادي بر غم پيروز است

رفتن ميان آدم‌هايي كه مصيبت ديده‌اند و شادكردن آنها كار چندان راحتي نيست ولي خسروي با وجود تمام موانع و مشكلات، اين كار را كرده است. او مي‌گويد: «شرايط خيلي سخت و وصف‌ناپذيري بود. وقتي مي‌خواستم برنامه اجرا كنم، كودكاني را مي‌ديدم كه ترس از آمدن دوباره زلزله، تمام وجودشان را فراگرفته بود و نمي‌توانستند حتي از چادرهايشان بيرون بيايند. بايد تلاش مي‌كردم كه اين ترس را از وجود آنها بيرون كنم و بعد آنها را بخندانم. خيلي‌ از بچه‌ها عصبي و تهاجمي شده بودند؛ چون والدين‌‌شان را در شرايطي مي‌ديدند كه براي به‌دست‌آوردن پتو، نان و... تقلا مي‌كردند. بچه‌ها با الگوبرداري از بزرگ‌ترها فكر مي‌كردند كه بايد براي هر چيزي زور بزنند و تقلا كنند. مثلا آن اوايل كه برايشان برنامه اجرا مي‌كردم، جايزه را به زور از دستم مي‌كشيدند.

به آنها اطمينان دادم كه به اندازه همه‌شان جايزه‌هاي يكسان هست و بايد به حق يكديگر احترام بگذارند. البته تا اين مسئله بين بچه‌ها جا بيفتد خيلي اذيت شدم و واقعا زمان برد. با اجراي برنامه‌هاي مختلف به‌ويژه نمايش با عروسكم كه بلفنجك (فسقلي) نام دارد، سعي مي‌كردم هم بچه‌ها را خوشحال كنم و هم به آنها آموزش بدهم. برايم خيلي جالب بود كه بزرگ‌ترها هم براي ديدن برنامه‌ها مي‌آمدند و كلي مي‌خنديدند. حتي براي بزرگ‌ترها هم بازي طراحي مي‌كردم و ـ اگرچه باورش كمي سخت است ـ ميان آوارها، شادي و خنده بين كودكان و بزرگ‌تر‌ها، موج مي‌زد».

سقفي به نام آسمان

در صداي خسروي غم خاصي شنيده مي‌شود؛ غمي كه تا كسي جاي او نبوده باشد، نمي‌تواند آن را درك كند. كودكي كه تا ديروز شاگرد تو بوده، با او خنديده‌اي، دست‌‌هايش را گرفته‌اي و... حال در آغوش آوارها آرميده است. ديدن اين صحنه، تلخ‌ترين صحنه دنياست. مربي مهربان مي‌گويد: «خنده‌‌ها و شادي‌ها زيباترين تصويرهايي بود كه در زلزله ديدم. اينكه كودكان مي‌توانستند با آن همه درد و رنج بخندند، بزرگ‌ترين هديه خدا به من بود. اما همه‌‌چيز هم در زلزله شيرين نيست و تلخ‌‌ترين چيزي كه در زلزله با آن مواجه شدم، مرگ چند تن از اعضاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان بود. بيش از همه، تصوير محله فولادي، بر غم‌هايم افزود. خانه‌ها همه با خاك يكسان شده بودند. همكارم گفت: «آن كاپشن را لابه‌لاي آجرها مي‌بيني؟ كاپشن ابوالفضل است»!

واي! آنجا خانه ابوالفضل بود؛ همان شاگرد فعالي كه در اردو هميشه خنده بر لب داشت و من مربي‌اش بودم! با ديدن آن كاپشن ميان آجرها حالم خيلي بد شد. همكارم تا حدود 2ساعت مي‌گريست. هر چه از حال‌وهواي آنجا بگويم كم است. صحنه ديگري كه واقعا من را منقلب و غمگين كرد و باعث شد گريه كنم، مربوط به يكي از روستاهاي نزديك ازگله بود. پيرزني تك‌وتنها با دستان چروك‌خورده و يخ‌زده و صورتي كه سوز سرما به آن سيلي مي‌زد، روي آوارهاي خانه‌اش نشسته بود و براي اينكه كمي گرم شود، تيرهاي چوبي سقف خانه‌اش را كه روزي بالاي سرش قرار داشتند، آتش زده بود».

ماجراي من و عموفرفري

آقاي مربي، آن‌قدر از شادي‌ها و غم‌‌هاي پس از زلزله خاطره دارد كه نمي‌توان همه آنها را در قالب كلمات گنجاند. او تصميم گرفته كه تا زمان بهبود وضعيت، باز هم بين بچه‌ها بماند و شادي و خنده تقسيم كند. او بخشي از برنامه‌هايش را با يك مهمان ناخوانده از تهران كه بچه‌ها اسمش را عموفرفري گذاشته‌اند، اجرا كرده است: « سيدعلي ميرمحمدي چند روزي همراه من شد. با شور و علاقه زياد با بچه‌ها بازي مي‌كرد و برايشان نقاشي مي‌كشيد. از وقتي كه در يكي از اجراها اسمش را «عموفرفري» گذاشتم، بچه‌ها هم با همين نام صدايش كردند. بچه‌ها عموفرفري را خيلي دوست داشتند و اصلا تصور نمي‌كردم كه او به بهترين دوستم تبديل شود. فيلم‌ها و عكس‌‌هايي هم كه در فضاي مجازي منتشر شده و من آن اوايل به‌دليل عدم‌دسترسي به اينترنت از آنها بي‌خبر بودم، كار اوست. با او به حدود 1700روستا و حدود 4شهرستان رفتيم تا وضعيت را براي آمدن همكاران‌مان، ارزيابي كنيم. در بسياري از روستاها برنامه اجرا كرديم. من و آقاي ميرمحمدي حدود 4روز بدون آب و غذا بوديم و برنامه اجرا مي‌كرديم؛ آنجا بود كه متوجه شديم مانند شتر دوكوهانه مقاوم هستيم».

در همین زمینه: پاییز لرزان در کرمان و کرمانشاه مادر جا مانده‌ بود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۷۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد بمب‌های منفجر نشده در غزه،‌ از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است/ میزان آوارها در نوار غزه بیش از خرابی‌های ایجاد شده در اوکراین است/ ارتش با نتانیاهو در مورد اهداف جنگ اختلاف دارد/ پلیس آمریکا تاکنون ۲۰۰۰ دانشجو را به جرم حمایت مردم غزه دستگیر کرده ا

روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در مسائل زیادی از جمله اهداف جنگ و طرفی که بعد از جنگ باید جایگزین حماس در نوار غزه باشد، با نخست وزیر این رژیم اختلاف نظر دارد.

سرویس جهان مشرق - روزنامه یدیعوت آحارانوت در خبری ادعا کرد، جنبش حماس با طرح پیشنهادی مصر که اخیرا به این جنبش و اسرائیل ارائه شده بود، موافقت کرده اما آن را مشروط به تضمین‌های شفاف و محکم آمریکا در رابطه با پایان قطعی جنگ کرده است.

در ادامه خبر این رسانه عبری زبان آمده است: حماس بعد از آن که وعده آمریکا در رابطه با اینکه آتش بس موقت به آتش بس دائم تبدیل خواهد شد، با این طرح پیشنهادی موافقت کرده است.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که رسانه‌های عبری زبان اعلام کردند، یک هیئت از حماس به ریاست خلیل الحیه نایب رئیس حماس امروز شنبه به قاهره سفر کرده و پاسخ‌های رسمی به طرح پیشنهادی مصر را در رابطه با تبادل اسرا تقدیم مسئولین این کشور خواهد کرد.

همچنین رئیس سیا نیز برای پیشبرد این توافق به قاهره سفر کرده و گفته می‌شود، مسئولین اسرئیلی هم منتظر رسیدن پاسخ رسمی حماس هستند اما پالس‌های مثبتی در این رابطه دریافت کرده‌اند که نشان می‌دهند حماس با اجرای مرحله اول از توافق را بدون آن که اسرائیل تعهدی در رابطه با پایان جنگ داشته باشد، خواهد پذیرفت اما در مقابل شرط‌های بسیار سختگیرانه‌ای در رابطه با شمار اسرایی که آزاد کرده و شمار اسرایی فلسطینی که باید آزاد شوند، قرار داده است.

یک مسئول اسرائیلی در این رابطه به پایگاه خبری واللا نیوز هم گفت: حماس درِ مذاکرات را نبسته است اما همچنان شرط‌های سختی را برای ما قرار خواهد داد و همین امر باعث می‌شود تا این پرسش مطرح شود در مقابل این شرط‌های سخت، نتانیاهو و کابینه‌اش حاضر به پیشبرد توافق خواهند بود.

تحولات سرزمین های اشغالی - دویست و نهمین روز جنگ در غزه

گفتوی اسماعیل هنیه با نخست وزیر قطر و وزیر اطلاعات مصر در رابطه با آخرین تحولات جنگ غزه

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تلفنی با شیخ محمد عبدالرحمان آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر گفتگو کرد. طرفین در این مکالمه تلفنی در مورد آخرین تحولات جنگ علیه غزه گفتگو کردند.

هنیه ضمن تقدیر از وساطت قطر، بر تعامل مثبت جنبش متبوعش با طرح اخیر ارائه شده برای آتش‌بس در غزه تاکید کرد. طرفین بر ادامه گفتگوها و رایزنی‌ها با هدف رسیدن به توافقی تحت وساطت قطر و مصر برای تحقق خواسته‌های ملت فلسطین و توقف جنگ علیه غزه توافق کردند

حمایت مردم یمن از غزه

همچنین اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تلفنی با سرلشکر عباس کامل وزیر اطلاعات مصر در مورد مذاکرات جاری برای توقف جنگ در غزه گفتگو کرد. هنیه ضمن تقدیر از نقش آفرینی مصر برای آتش‌بس در غزه، بر تعامل مثبت جنبش مطبوعش با طرح پیشنهادی برای آتش بس تاکید کرد.

وی همچنین تصریح کرد که هیئت حماس در اسرع وقت برای ادامه مذاکرات جهت رسیدن به توافقی که خواسته‌های ملت فلسطین را محقق کند و به توقف جنگ منجر شود، به قاهره سفر خواهد کرد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از تصمیم کلمبیا برای قطع روابط با رژیم صهیونیستی استقبال کرد. این جنبش در بیانیه‌ای تاکید کرد: ما از موضع گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا که قطع روابط دیپلماتیک با رژیم اشغالگر را اعلام کرد، قدردانی می کنیم.

شمار شهدای غزه به 34 هزار نفر رسید

حماس همچنین از کشورهای آمریکای جنوبی و دیگر کشورها دعوت کرد روبط دیپلماتیک خود را با رژیم صهیونیستی در پاسخ به جنایات این رژیم علیه ملت فلسطین و نقض صریح تمامی قوانین بین‌المللی، به طور کامل قطع کنند.

تعداد بمب های منفجر نشده در غزه،‌ از زمان جنگ جهانی دوم بی سابقه است/ میزان آوارها در نوار غزه بیش از خرابی‌های ایجاد شده در اوکراین است

رئیس برنامه مین‌زدایی سازمان ملل: تعداد بمب‌ها و موشک‌های منفجر نشده در غزه از هفتم اکتبر گذشته از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه بوده است و حدود ۱۰ درصد از مجموع مهمات شلیک شده در غزه منفجر نشده است.

مونگو بیرتش مسئول عملیات مین زدایی سازمان ملل متحد اعلام کرد میزان آوارهای به وجود آمده ناشی از حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیش از خرابی‌های ایجاد شده در اوکراین است.

گوشه ای از ویرانی های به جا مانده در غزه

بیرتش در این خصوص گفت: برای فهم گستره فاجعه باید بدانید که جبهه جنگ در اوکراین حدود ۱۰۰۰ کیلومتر است در حالی که طول نوار غزه تنها ۴۰ کیلومتر است که تمام آن جبهه جنگ محسوب می‌شود.

وی افزود: مشکل تنها در حجم آوارها نیست بلکه مساله اصلی آن است که این آوارها حاوی تعداد زیادی بمب عمل نکرده بوده و پاکسازی آنها بسیار پیچیده است. البته این در حالی است که بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد در نیمه ماه آوریل حجم آوارها در نوار غزه ۳۷ میلیون تُن یا ۳۰۰ کیلوگرم برای هر متر مربع است.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از میکی زوهر وزیر فرهنگ این رژیم تاکید کرد که ورود به رفح جان اسرای اسرائیلی را شدیدا به خطر خواهد انداخت.

وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد تهدیدات رژیم صهیونیستی به حمله زمینی به شهر رفح در جنوب نوار غزه را به شدت محکوم می‌کند.

بمباران رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه تظاهرات دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم غزه/ پلیس آمریکا تاکنون ۲۰۰۰ دانشجو را به جرم حمایت مردم غزه دستگیر کرده است

نیویورک تایمز اعلام کرد صدها نفر از دانشجویان دانشگاه کالیفورنیا با وجود تهدیدات نیروهای امنیتی همچنان به تحصن در حمایت از غزه ادامه می‌دهند. این روزنامه اشاره کرد که تحصن کنندگان در سایه استقرار گسترده نیروهای امنیتی و پرواز بالگردها، آماده هرگونه مقابله با نیروهای پلیس می‌شوند. دانشگاه کالیفورنیا در پی ادامه تحصن دانشجویان، کلاس‌های درس در روزهای پنجشنبه و جمعه را مجازی کرد.

حمله وحشیانه پلیس آمریکا به حامیان فلسطین

واشنگتن پست اعلام کرد طی دو هفته گذشته بیش از ۲۰۰۰ معترض به جنگ در غزه در جریان تظاهرات‌های دانشگاه‌های آمریکا بازداشت شدند.

رژیم صهیونیستی حاضر به دادن هیچ اطلاعاتی در مورد اسرای غزه نیست/ ارتش با نتانیاهو در مورد اهداف جنگ اختلاف دارد

روزنامه عبری زبان هاآرتص اعلام کرد که دولت رژیم صهیونیستی به دیوان عالی این رژیم ابلاغ کرده که حاضر به ارائه هیچگونه اطلاعاتی در مورد اسرای غزه از جمله مکان بازداشت آن‌ها نیست.

روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در مسائل زیادی از جمله اهداف جنگ و طرفی که بعد از جنگ باید جایگزین حماس در نوار غزه باشد، اختلاف نظر دارد.

حملات قسام به نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی

این روزنامه اشاره کرد که ارتش معتقد است اوضاع کنونی امکان توقف جنگ در غزه و انتقال به مرحله عملیات‌های ویژه را می‌دهد. به باور ارتش حمله زمینی به رفح بدون وجود جایگزینی برای حماس به معنی بازگشت این جنبش به این شهر است همانگونه که در دیگر مناطقی که نیروهای ارتش نیز از آن خارج شدند، چنین اتفاقی افتاد.

دیگر خبرها

  • آموزش شستشوی دست و تغذیه سالم برای کودکان
  • سولماز و احسان ماه عسل چرا از هم جدا شدند؟
  • فرهنگ‌سازی با برنامه‌ریزی آموزش و پرورش انجام شود
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • تعداد بمب‌های منفجر نشده در غزه،‌ از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است/ میزان آوارها در نوار غزه بیش از خرابی‌های ایجاد شده در اوکراین است/ ارتش با نتانیاهو در مورد اهداف جنگ اختلاف دارد/ پلیس آمریکا تاکنون ۲۰۰۰ دانشجو را به جرم حمایت مردم غزه دستگیر کرده ا
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • صدای مرحوم مسعود اسکویی را بشنوید
  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟